VAD BÖR JAG TÄNKA PÅ INNAN JAG KÖPER ETT BILJARDBORD?
Utrymme för biljardbordetIdag står de flesta av våra biljardbord i vardagsrummet. De fungerar vanligtvis också som matbord. Den optimala storleken för ett matbord är 6 ft eller 7 ft, vilket är anledningen till att dessa oftast väljs. Målet är inte att fylla rummet till brädden. Tänk på stolar, möbler och tillräckligt med utrymme för att kunna spela bekvämt.

Här kan du se hur mycket utrymme du behöver för ett biljardbord:


Tillgänglighet i husetFör alla bordsstorlekar är montering på bottenvåningen vanligtvis oproblematisk. För leveranser till högre belägna våningar eller källare måste det finnas tillräckligt med utrymme i trapphuset. Måtten på det största elementet måste beaktas.

I särskilda fall måste en möbelhiss användas. Vi har mycket goda erfarenheter av denna lösning. Kontakta oss gärna.

LeveranstidLeveranstiden är vanligtvis 8 veckor. Av organisatoriska och tekniska skäl kan det i enskilda fall ta en eller två veckor längre. Den exakta leveranstiden anges alltid i orderbekräftelsen.

Bord som vi kan leverera snabbare hittar du i kategorin SALE

BetalningVid varje beställning debiterar vi en handpenning på 10 %. Resterande belopp betalar du strax före leverans.


GarantiVåra biljardbord omfattas av två års garanti.
Som tillverkare försöker vi först byta ut de defekta delarna. Dessutom är vi fortsatt tillgängliga för våra kunder efter garantiperioden.


Prover, katalogDu kan enkelt beställa träprover och tygprover online. Leverans av varuprover är kostnadsfri. Det lämpliga formuläret hittar du HÄR

Vår katalog kan du ladda ner: HÄR


Vikt och mobilitet för ett biljardbordVi får ofta frågor från våra kunder om vikten på våra biljardbord.

Ett biljardbord väger mellan 150 och 400 kg. Våra bord med en odelad skifferskiva kan vanligtvis flyttas av 4 personer. Om du behöver flytta biljardbordet ofta rekommenderar vi ett biljardbord med hjul. Hjul finns som tillval för vissa modeller.


Täckskiva för matbordFör våra biljardbord erbjuder vi täckskivor som består av tre delar. Ytterligare träelement för spelytan levereras med skivan. Dessa träelement förhindrar glidning och ger bordet ytterligare stabilitet och förhindrar att täckskivorna sjunker ned.

Täckskivorna kan lutas mot väggen med hjälp av ett fäste, alternativt kan vi mot en extra kostnad montera ett fäste under bordet där täckskivorna kan förvaras. Detta är dock inte möjligt med alla modeller.

Om du är orolig för att vätska kan skada duken rekommenderar vi att du lägger en folie under täckskivan.

Du hittar också allt annat du behöver till biljardbord.
Även stolar, bänkar och mycket mer.