Köp ett biljardbord: Rätt modell för varje ändamål

Många människor drömmer om att ha ett biljardbord i sina hem: Spel med familjen, regelbunden träning för att äntligen slå sin bästa vän eller till och med förbereda sig för professionella turneringar – allt utan att behöva gå hemifrån. Låter det lockande för dig också? Ta då en titt på vårt sortiment. Hos oss kan du köpa rätt biljardbord för varje behov.

Biljardbord lika individuella som spelarna

För den bästa spelupplevelsen erbjuder vi dig så mycket valfrihet som möjligt. Sätt ihop exakt det biljardbord som passar dig perfekt: Välj en av våra modeller beroende på typ av spel, storlek eller design. Du kan också skräddarsy biljardbordet genom att välja mellan olika trä- eller metallsorter och till och med ange färgen på biljardduken.

Biljardbord enligt speltyp

Vi erbjuder biljardbord för de tre vanligaste spelformerna: Pool, snooker och carambole.


Pool

Detta är den typ av biljardbord som vanligtvis finns på pubar eller biljardbarer. När det gäller storleken är förhållandet mellan längd och bredd alltid 2:1, och bordshöjden är 750–850 mm. Storlekarna och utformningen har standardiserats av officiella föreningar.


Snookerbord

Snookerbord skiljer sig främst från biljardbord genom att en tjockare (ull)duk används som överdrag. Professionella bord som är godkända för turneringar har vanligtvis en storlek på 12 ft. De versioner som du hittar i vår webbshop är mindre och passar därför även för användning i hemmet.


Carambole

Biljardbord för carambole kan fås från oss på begäran. Skillnaden mot de andra varianterna är att det inte krävs några hål för denna typ av spel. Carambole-biljardbord finns med en spelyta på 180 x 90 cm, 210 x 105 cm och 230 x 115 cm.

Biljardbord i olika storlekar

Våra biljardbord finns i olika storlekar. Därför är de ibland också lämpliga för användning i mindre rum. Vanligtvis mäts spelytan i engelska fot (ft). Nedan får du också veta storleken på spelytan i cm. Du behöver dock tänka på följande: Dessa siffror anger endast storleken på spelytan. Bordets totala storlek kan vara större – detta kan du läsa om i produktbeskrivningen för enskilda modeller.

5 och 6 ft

Dessa är de två små biljardbords-varianterna. De är särskilt lämpliga som nybörjarmodell. Det betyder dock inte att du måste göra avkall på spelupplevelsen med ett bord av den här storleken: Bordet på 5 ft har mindre hål för att säkerställa en viss svårighet när man skjuter bollarna i fickan. Ett 5 ft bord har en spelyta på 160 x 80 cm, ett 6 ft biljardbord mäter 182 x 91 cm.

7 ft

Ett biljardbord av denna storlek kan klassificeras som ett medelstort bord. Med en spelyta på 198 x 99 cm är det bara lite mindre än ett turneringsbord. Det passar alltså fortfarande utmärkt i ett lite större rum, men är också lämpligt för ambitiösa spelare. Det här bordet kan användas med fördel i övningssyfte inför turneringar.

Kvalitet och design: Biljardbord med stil

Våra biljardbord kännetecknas framför allt av sin attraktiva design. Därför är de idealiska för att användas i hemmet utan att det ser oelegant ut. Men de är inte bara snygga utan också praktiska: I vår butik kan du köpa biljardbord som kan omvandlas till matbord på nolltid. Allt du behöver göra är att placera tredelade täckskivor på spelytan. Det är ännu enklare med våra patenterade roterande/vändbara biljardbord: Här vänder man helt enkelt på bordsskivan. Utan någon större ansträngning och på bara några minuter. Våra produkter är huvudsakligen handgjorda och tillverkade av massivt trä.

Köp biljardbord från Lissy

Oavsett storlek, modell eller typ av spel: Du hittar garanterat det rätta biljardbordet i vår biljardbutik på nätet. Det är bäst att ta en titt i den här kategorin för att hitta den rätta modellen för dig.

Titta gärna runt i våra kategorier, kanske är du intresserad av biljardbord med vissa funktioner: