Biljardbord: Hur hittar jag den perfekta storleken?

Storleken på biljardbord anges klassiskt i engelska fot. Specifikationen avser dock endast spelytan. Beroende på vilken modell som väljs kan bordets totala storlek skilja sig åt. Därför är det viktigt att du också uppmärksammar relevanta mått. Bordets längd står alltid i ett förhållande 2:1 till bredden.


En liten vägledning: 1 fot är 30,48 cm.

Vi presenterar de exakta storlekarna på de olika spelytorna mer i detalj nedan.


Den viktigaste tumregeln när du ställer upp ett biljardbord: Från varje sida ska det vara minst 1,5 m avstånd mellan bordet och närmaste vägg. Detta är det enda sättet att garantera ett ostört spel där man inte ständigt stöter i köerna.

Vilka storlekar på biljardbord finns tillgängliga?

I vår biljardbutik erbjuder vi biljardbord i de vanligaste storlekarna. För att ge dig en liten överblick sammanfattar vi dem kort nedan.

Litet bord för litet utrymme: Biljardbord: 5 ft och 6 ft

Alla har inte tillräckligt med utrymme i hemmet för ett eget biljardrum. Bord i storleken 5 ft eller 6 ft kan dock lätt integreras i inredningen i matsalen eller vardagsrummet. Detta ger dig möjlighet att få in en kompakt biljardversion i ditt hem. Ett mindre biljardbord lämpar sig också särskilt bra som nybörjarmodell – det betyder dock inte att vana spelare blir uttråkade av den här storleken: 5 ft bordet har mindre hål för att hålla svårighetsgraden uppe.


Spelytan på ett 5 ft bord är 160 cm x 80 cm och på ett 6 ft bord är den 182 cm x 91 cm.

Det medelstora biljardbordet på 7 ft

Ett 7 ft biljardbord anses vara en mellanstor modell. Det är något mindre än standardmodellerna, men passar ändå bra för ambitiösa spelare som vill förbereda sig för turneringar.


Våra 7 ft biljardbord har en spelyta på 198 cm x 99 cm.

Professionella bord för ditt hem: 8 och 9 ft biljardbord

I professionella turneringar används endast biljardbord på 8 eller 9 ft. I biljard anses ett 8 ft bord vara den minsta storleken för mästerskap.


8 ft motsvarar en storlek på 224 cm x 112 cm, med 9 ft modeller är spelytan 254 cm x 127 cm.

Särskilda biljardbord i utvalda storlekar

Lissys biljardbordssortiment kännetecknas inte bara av hög kvalitet utan även av funktionalitet. Vårt mål är att så många som möjligt ska kunna njuta av sin hobby i sina egna hem. Därför utvecklar vi biljardbord som du med några få enkla steg kan omvandla till ett matbord. För detta ändamål hittar du till exempel våra patenterade roterande biljardbord. Spara utrymme genom att förvandla ditt bord när du behöver det för ett specifikt ändamål. Dessa praktiska modeller finns i storlekarna 5 ft, 6 ft och 7 ft.


Om du inte vill ställa upp biljardbordet inomhus kan en utomhusmodell vara rätt val för dig. Våra väderbeständiga biljardbord för utomhusbruk finns i storleken 7 ft.

Biljardbord i olika storlekar från Billard-Lissy

Alla biljardbordsmodeller finns inte i alla storlekar. Detta beror främst på att vi gör vårt bästa för att se till att storleken och funktionaliteten på våra bord är i harmoni med varandra. Bläddra gärna igenom sortimentet i vår biljardbutik på nätet: Om du redan har ett biljardbord kanske du vill köpa köer eller biljardbollar av oss. Vi hjälper dig gärna med dina frågor.